Sertés comb bazsalikommal és cukkinikrémmel

Elkészítés

A húst megsózzuk és masszív kérget sütünk rá. Miso pasztával megkenjük, és egy tűzálló tálba tesszük. A zöldségeket feldaraboljuk, a húsos serpenyőben kisütjük. Felöntjük borral, redukáljuk, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és az alaplevet, majd a hússal együtt fedő alatt 150 fokon kb. 40 percig sütjük.

A cukkinit felvágjuk, tejben és tejszínben megfőzzük, fűszerezzük, majd turmixgépben bazsalikommal lágy krémmé mixeljük.

Vízben felforraljuk a cukrot és az ecetet, a gyöngyhagymát marináljuk benne. Keverjünk majonézt, ízlés szerint ízesítsük, például garam masálával, majd hűtőben pihentessük. A hússal és a cukkinis bazsalikomkrémmel tálaljuk ki.

vissza a listára