Kapcsolódó műsor:

Vendy És Adam Cseh Konyhája
2. évad 3. rész
Elkészítés
Elkészítés:
A szűzpecsenyét egészben sós oldatba tesszük legalább 3 órára. A sós oldatot vízből és sóból készítjük. A szűzpecsenyét a pácolás után kiszedjük, kissé megszárítjuk és forró olajon minden oldalán megpirítjuk, hogy a húst megkapassuk. Ezután a szűzpecsenyét sütőformába tesszük és a 190 °C fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután a szűzpecsenyét kivesszük a sütőből alufóliával letakarva 6 percig pihentetjük. Közben elkészítjük az öntetet. A pirításból visszamaradt szaftba tesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a kék penészes sajtot. Hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon és a tejszín redukálódjon. Ezután az érmékre vágott szűzpecsenyét az öntettel és amerikai burgonyával tálaljuk.
AMERIKAI BURGONYA
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, hámozás nélkül gerezdekre vágjuk. Ezután kerámia tálba (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) tesszük. Meglocsoljuk olajjal, megszórjuk az amerikai burgonya fűszerkeverékkel vagy grillfűszer keverékkel. 200 °C fokos sütőben sütjük, időnként megkeverjük, hogy minden oldalról szépen megsüljön.