Kapcsolódó műsor:
A Világ Késsel-Villával
1. évad 5. rész
Elkészítés
A cseresznyepaprikát összezúzzuk a gyömbérrel, a fokhagymával és a tamarind szósszal. Hozzákeverjük a zúzott garam masala fűszereket, az ecetet és a nádcukrot. A nagyobb kockára vágott sertéshúst bekenjük ezzel a pasztával és 15-20 percig hagyjuk állni. Kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott kápia paprikát, kissé lepirítjuk, majd belerakjuk a húst. Kissé megpirítjuk, vízzel felengedjük és sóval ízesítjük. A lime levével pikánsabbá tehetjük. Kb. 50 perc alatt a húst puhára főzzük.
Naan kenyérrel tálaljuk, elkészítése:
Az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel és a joghurttal. A lisztet pedig a sütőporral, a cukorral és a sóval keverjük el, majd ehhez adjuk a joghurtos keveréket. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és száraz, forró serpenyőben megsütjük. Azonnal fedjük le tiszta konyharuhával, mert könnyen kiszárad.
(Fotó: Sándor Katalin)