Sertésszűz dijoni mártással, gránátalmával és citrusos zellerrel

Elkészítés

A szüzet megtisztítjuk és nagyobb érmékre vágjuk. Minden oldalát megsózzuk, megsütjük, és melegen tartjuk. Ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, a lardót és a salottát, adjuk hozzá a paprikát, a mustárt és az alaplét és redukáljuk a kívánt sűrűségre. Adjuk hozzá a tejszínt és sűrítsük tovább. Tegyük a szószba a húst, a felszeletelt zsályát és a kakukkfüvet, ízesítsük fekete borssal és chilivel.

A zellert apró kockákra vágjuk, vajban, olajon megpirítjuk, narancslével felöntjük, és addig hőkezeljük, amíg a zeller nem puhul meg, ezt követően pépesítjük. Lime-mal, juharsziruppal és sóval ízesítjük. Hússal tálaljuk.

vissza a listára