Sertésszűz Gesztenyés-Meggyes Mártásban, Túrónudlival

30-60 perc
Közepes
Drága
Átlagos

Elkészítés

2 evőkanál olívaolajon megpirítunk 5 dkg apróra vágott húsos szalonnát és egy fej apróra vágott lilahagymát. Felcsíkozunk 2 tisztított sertésszüzet, majd megpirítjuk a hagymás szalonnán. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 1 evőkanál paradicsompürét és mustárt. Hozzáadjuk 20 dkg megybefőtt levét és 2 dl alaplevet, végül beletesszünk 20 dkg főtt gesztenyét és a meggyet. 3 dl tejszínből és 1 evőkanál keményítőből készült habarással kiforralva sűrítjük. 3 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládét reszelünk bele. A túrónudlihoz összekeverünk 24 dkg búzadarát, egy csipet vaníliás cukort, 8 dkg lisztet, hozzáadunk 4 tojást, 8 dkg tejfölt és puha vajat, és fél kg paszírozott túrót. 20 perc pihentetés után habzsákból forró vízbe nyomjuk. Néhány perc forralás után leszűrjük és tálaljuk.

vissza a listára