Sertésszűzpecsenye Fokhagymamártással

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A húst megsózzuk és megszórjuk apróra vágott rozmaringgal. Egy sütőbe tehető serpenyőben olajat hevítünk, majd hirtelen megsütjük a húst. Időnként kissé lenyomjuk, hogy szépen megpiruljon. Ezután 12 percre a 160 fokos sütőbe tesszük. Egy magasabb edényben cukrot melegítünk. A képződött karamellbe szórjuk a hámozott fokhagymagerezdeket. Alaposan megforgatjuk a karamellben és megdinszteljük. Ezután elkeverjük a tejföllel és enyhén megsózzuk. 20 percig főzzük. Főzés közben felöntjük alaplével és mindig alaposan elkeverjük. A szószt sűrűre főzzük, majd botmixerrel simára turmixoljuk. A húst kivesszük a sütőből. Egy kis időre alufóliába csomagoljuk, és pihentetjük. A hús szaftját a szószhoz keverjük. A húst leöntjük a szósszal. Remek köret hozzá a roppanósra főtt káposzta, melyet hagymával és szalonnával összepirítunk.

vissza a listára