Kapcsolódó műsor:

Véletlenül Vega – A Világ Legfinomabb Zöldséges Ételei
1. évad 9. rész
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben, olívaolajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, amikor kezdenek puhulni, hozzáadjuk a fűszereket: a koriandert, római köményt, fahéjat, pirospaprikát, cayenne borsot. Beletesszük a darabokra aprított zöldpaprikát, és azt is puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a friss, cikkekre vágott paradicsomot. Ezután kb. 15 percig főzzük erős lángon, hogy a mártás kissé besűrűsödjön, de azért maradjon leve, majd hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet és a nádcukrot. Sóval, borssal ízesítjük. Négy mélyedést formázunk a lecsóban, beleütünk egy-egy tojást, majd lefedve kb. 10 percig főzzük, hogy a tojás fehérje megdermedjen, a tojássárgája viszont folyós maradjon. Tálaláskor friss snidlinget, koriandert szórunk rá, és reszelhetünk rá sajtot, fetát is. Friss kenyérrel, vagy pitával kínáljuk.