Sheikh mahshi Libanoni töltött padlizsán

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, óvatosan csíkosra hámozzuk és bő olajban/fritőzben 5 perc alatt aranyra sütjük – egészben. Kivesszük, lecsepegtetjük, leitatjuk.
A sütőt 160-170 fokra állítjuk.
Kevés olívaolajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a fenyőmagot, majd a darált bárányt, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt készre pirítjuk.
Egy mélyebb sütőtálba/tepsibe helyezzük a padlizsánokat, hosszában, nem túl mélyen bevágjuk őket és egy kanállal megtöltjük a fűszeres hússal.
A paradicsompürét két pohár vízben elkeverjük, és a padlizsánokra, ill. azok alá öntjük – sózhatjuk ismét egy kicsit. Kb 15 perc alatt a sütőben készre sütjük. Nem lefedve, azt szeretnénk, ha beforrna kicsit a leve.

vissza a listára