Kapcsolódó műsor:
Mihaela Varázslatos Desszertjei
1. évad 6. rész
Elkészítés
A tészta
A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük (a cukor 1/2 részét a tojásfehérjéhez adjuk, addig keverjük, amíg a cukor elolvad, majd fokozatosan adjunk hozzá egy kanálnyi maradék cukrot, amíg kemény habot nem kapunk).
Adjuk hozzá a tojássárgáját és a vizet, és óvatosan keverjük a tojásfehérjéhez.
Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót (a vanília és a narancshéj kivételével), és óvatosan forgassuk össze a tojásos masszával.
Adjuk hozzá a vaníliát és a citrom/narancshéjat.
Öntsünk mindent egy sütőpapírral bélelt gyűrűs tortaformába (én egy 19 cm átmérőjű formát használtam).
Süssük a tortát 45 percig 180 fokon (közepes hőmérsékleten).
Krémezzük a Dulce De Leche-vel
Forraljuk a sűrített tejet 3 órán át közepes lángon. Ügyeljünk arra, hogy mindig vízzel legyen lefedve. Ha elpárolog a víz, pótoljuk.
A Dulce De Leche-t lehetőleg legalább egy nappal korábban készítsük el, hogy a hűtőben legalább egy napig álljon. Én általában 2-3 konzervet készítek egyszerre, és 3-4 hétig is eltartom a hűtőben.
Keverjük össze a Dulce De Leche konzervet a mascarpone sajttal – mixerrel vagy habverővel.
Mascarpone krém
Az összes hozzávalót addig turmixoljuk, amíg könnyű krémet nem kapunk.
A torta összeállítása
Vágjuk a tésztát vízszintesen 3 szeletre – 4 lapot kapunk majd egy ecset segítségével megkenjük sziruppal az első lapot.
Osszuk el egyenletesen a félbe vágott eper darabokat.
Hozzáadjuk a mascarpone krém 1/2 részét, majd elegyengetjük.
Rátesszük a következő lapot, és ugyanúgy járunk el, mint az előbb, de most már a Dulce De Leche krém 1/2-ét (esetleg még többet is) hozzáadjuk.
Ugyanígy járjunk el az utolsó lapig. Díszítsük eperrel és virágokkal Esetleg porcukorral hintsük meg.