Sima torta

Elkészítés

A tészta

A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük (a cukor 1/2 részét a tojásfehérjéhez adjuk, addig keverjük, amíg a cukor elolvad, majd fokozatosan adjunk hozzá egy kanálnyi maradék cukrot, amíg kemény habot nem kapunk).

Adjuk hozzá a tojássárgáját és a vizet, és óvatosan keverjük a tojásfehérjéhez.

Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót (a vanília és a narancshéj kivételével), és óvatosan forgassuk össze a tojásos masszával.

Adjuk hozzá a vaníliát és a citrom/narancshéjat.

Öntsünk mindent egy sütőpapírral bélelt gyűrűs tortaformába (én egy 19 cm átmérőjű formát használtam).

Süssük a tortát 45 percig 180 fokon (közepes hőmérsékleten).

Krémezzük a Dulce De Leche-vel

Forraljuk a sűrített tejet 3 órán át közepes lángon. Ügyeljünk arra, hogy mindig vízzel legyen lefedve. Ha elpárolog a víz, pótoljuk.

A Dulce De Leche-t lehetőleg legalább egy nappal korábban készítsük el, hogy a hűtőben legalább egy napig álljon. Én általában 2-3 konzervet készítek egyszerre, és 3-4 hétig is eltartom a hűtőben.

Keverjük össze a Dulce De Leche konzervet a mascarpone sajttal – mixerrel vagy habverővel.

Mascarpone krém

Az összes hozzávalót addig turmixoljuk, amíg könnyű krémet nem kapunk.

A torta összeállítása

Vágjuk a tésztát vízszintesen 3 szeletre – 4 lapot kapunk majd egy ecset segítségével megkenjük sziruppal az első lapot.

Osszuk el egyenletesen a félbe vágott eper darabokat.

Hozzáadjuk a mascarpone krém 1/2 részét, majd elegyengetjük.

Rátesszük a következő lapot, és ugyanúgy járunk el, mint az előbb, de most már a Dulce De Leche krém 1/2-ét (esetleg még többet is) hozzáadjuk.

Ugyanígy járjunk el az utolsó lapig. Díszítsük eperrel és virágokkal Esetleg porcukorral hintsük meg.

vissza a listára