Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 3. rész
Elkészítés
Az olívaolajat és a mézet összekeverjük 2 dl langyos vízzel. A többi hozzávalót egy közepes tálba tesszük, összekeverjük, majd felöntjük a vízzel és alaposan összeforgatjuk. 15 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát.
Egy tepsit leterítünk sütőpapírral. Ráborítjuk a magos masszát és leterítjük egy újabb sütőpapírral. Sodrófával kinyújtjuk a tepsi teljes szélességében, amennyire vékonyra csak tudjuk. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A masszáról óvatosan lehúzzuk a felső sütőpapírt, a tepsit a sütőbe tesszük és 15 percig sütjük a ropogóst. Ezután kivesszük a sütőből, óvatosan megfordítjuk és újabb 15 percig sütjük, hogy mindkét oldalán kissé megpiruljon és ropogósra süljön. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni – közben ahogy szikkad, ropogósabb is lesz, majd összetörjük és tetszés szerinti mártogatóssal, vagy sima görög joghurttal kínáljuk.