Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 11. rész
Elkészítés
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. 2 db 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.
A tojásokat robotgépben felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább dolgozik a habverő. 5-7 percig keverjük, amíg legalább duplájára emelkedik a tojáshab. A vajat és a tejet felmelegítjük, amíg a vaj teljesen felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszához dolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajas, tejes keveréket is, majd beledolgozzuk a vaníliát is. A két forma között elosztjuk a masszát és 25 perc alatt készre sütjük. Mielőtt a sütőből kivesszük, megszúrjuk a tésztát és ha nem tapad a fogpiszkálóra, készen van. Kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
A karamell szószhoz a cukrot egy nagy serpenyőbe tesszük és közepesen erős láng felett elkezdjük felolvasztani. Közben nem kevergetjük! Addig forraljuk, amíg a cukor megolvad, aranybarna színű lesz, de nem ég meg. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat és simára keverjük – ha kell, újra melegítjük. Lassan hozzáöntjük a tejszínt, ezzel is simára keverjük, majd hozzáadjuk a sót és elkeverjük ezt is. Befőttes üvegbe töltjük és teljesen kihűtjük felhasználás előtt.
A krémhez lágy habot verünk a habtejszínből, belekeverjük a porcukrot majd a mascarponéval tovább habosítjuk. A lehűlt karamell szószból 10 dkg-t a krémhez keverünk, majd az egészet ½ órára a hűtőbe tesszük.
A tortalapokat kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd bevonjuk a tortát a maradék krémmel. A tetejére sós karamell szószt csorgatunk.