Sóskaramellás banántorta

Elkészítés

A tojást a barnacukorral, vaníliával, fahéjjal és a kardamommal kihabosítjuk, majd belekeverjük az olívaolajat és a villával összetört banánokat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a masszához.
Vajazott, lisztezett / sütőpapíros formába töltjük. A 4 banánt lisztbe forgatjuk, félbevágjuk és vízszintesen kettévágjuk. A 8 db negyed banánt a tészta tetejére helyezzük és citromlével megkenjük.
180 fokos sütőben 35-4o percig sütjük. Fél órát hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálra. A barna cukrot és a vajat feltesszük melegedni, amikor már sötétedik a színe, hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk ízlés szerint. Addig főzzük, amíg szép selymes öntet nem lesz. A tortát meglocsoljuk a karamellöntettel.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára