Kapcsolódó műsor:

Egy Séf, Négy Évszak
1. évad 10. rész
Elkészítés
A sima lisztet hűtött vajjal tésztává dolgozzuk, majd a hűtőben pihentetjük. A hagymát a szalonnával együtt megpirítjuk, és hozzáadjuk a felszeletelt spárgadarabokat, majd kihűtjük. A tojásokat felverjük tejszínnel, és hozzáadjuk a keverékhez.
A pihentetett tésztát formába tesszük, súlyozzuk, kb. 15 percig sütjük 170 fokon. Ezután öntsük a keveréket a tésztára és további 30 percet süssük. Pár perccel a vége előtt reszelt sajtot szórunk a tetejére és aranybarnára sütjük.
Olívaolajból, ecetből és cukorból öntetet keverünk a retekhez. A felvágott retekre öntjük. Petrezselyemzöldet adunk hozzá.
A quiche-t melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
A recept részben eltérhet a műsorban látottaktól.