Spenótos édesköményes lazac kurkumás sült burgonyaval

Elkészítés

A spenótot egy kis olajon a fokhagymával megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.

Az édeskömény külső leveleit leszedjük, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megpároljuk egy kis olajon, belekeverve az aprított petrezselymet.

A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Ha nagyon kicsik, maradhatnak egyben is. Sós vízben elkezdjük főzni, de nem főzzük teljesen puhára. A vizet leöntjük a burgonyáról, de ugyanabban az edényben hozzáadjuk az olajat, sót, borsot, kurkumát és a kukoricadarát. Fedő alatt alaposan összerázzuk, majd tepsire vagy sütőtálba borítjuk. Locsolhatunk rá még egy kevés olívaolajat, és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.

A lazacot megtisztítjuk és levesszük a bőrét.
Szeletenként külön sütőpapírt készítünk elő: alulra rakunk egy kevés édesköményt, ráfektetjük a lazacot, arra egy kis spenótot halmozunk, kevés vajat helyezünk a tetejére és meglocsoljuk a lime levével. A sütőpapírt feltekerjük, becsomagoljuk, ha kell bekötözzük kötözőspárgával és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

vissza a listára