Spenótos Rakott Csicseriborsó

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Alacsony

Elkészítés

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A rizst lobogó, sós vízben 10 perc alatt, fogkeményre főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a finomra aprított lilahagymát és a fokhagymát, rádobjuk a spenótot és éppen csak addig melegítjük, amíg összeesik. Egy tálban összekeverjük a rizst és a csicseriborsót a fonnyasztott spenóttal – a serpenyő teljes tartalmát a tálba kaparjuk. Egy másik tálban kissé felverjük a tojásokat, elkeverjük a túróval és a joghurttal, a reszelt paremezán felével. A keveréket sózzuk, borsozzuk és a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. A két keveréket összeforgatjuk és egy olívaolajjal kikent hőálló tálba simítjuk. A maradék paremzánt összekeverjük a zsemlemorzsával és megszórjuk vele az étel tetejét. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 30-40 percig sütjük.

vissza a listára