Kapcsolódó műsor:

Régi Ízek Nyomában
1. évad 16. rész
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és letakarva pihentetjük. A krémhez a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Kevergetés mellett felforraljuk, belekeverjük a többi hozzávalót is. A tojássárgáját a legvégére hagyjuk, amikor már lehúztuk a tűzről.
A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük.
A tésztát kinyújtjuk és is kis csíkokra vágjuk. Sós lobogó vízben kifőzzük. Ha a víz tetejére úszik, leszűrjük és hideg vízbe tesszük.
A fehérjehabot összeforgatjuk a főzött krémmel és belekeverjük a kifőtt tésztát is.
Vajazott, lisztezett hőálló tálba tesszük és 18o fokon 35-45 percig sütjük.