Sült borjú gombával és csicseriborsóval

Elkészítés

A salottát félbevágva kevés olajon a vágott felével lefelé olajon megpirítjuk. Cukrot és vajat teszünk hozzá, ecettel, mézzel és ízlés szerint kakukkfűvel a kívánt állagúra redukáljuk. Amikor szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Lime levével, sóval, mézzel és friss fekete borssal fűszerezzük. A húst felvágjuk, mindkét oldalán enyhén sózzuk és serpenyőben röviden átsütjük mindkét oldalán. Ezután kakukkfüvet rakunk rá és sütőbe rakjuk. Amikor kész, a húst kivesszük a serpenyőből, megkenjük mustárral, és pihentetjük. Serpenyőben vajon prítani kezdünk fokhagymát, majd belekeverjük a csicseriborsót, kissé sózzuk, és a paradicsommal, kakukkfűvel, tárkonnyal (vagy egyéb szezonális zöldfűszerekkel) főzni kezdjük. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, borsot, tárkonyt és garam masalát, majd redukáljuk. Közben kis lime levet is csöpögtetünk rá. A gombát tárkonnyal megpirítjuk vajon, sózzuk, a szószhoz adjuk és hússal tálaljuk.

vissza a listára