Sült bőrős malac, cideres hagyma

Elkészítés

Egy nagy tálban a húst befűszerezzük és bedörzsöljük a mustárral, majd 2 órára a hűtőbe tesszük. Egy mély falu tepsibe egyenletesen elhelyezzük a megpucolt és félbe vágott hagymákat, majd kiterítve a bőrös felével felfelé ráhelyezzük a húst, meglocsoljuk a worcestershire szósszal és 190 fokra előmelegítet sütőben 2 órán á süjük, majd 220 fokon további 20-30 percig, vagy ameddig a bőr szépen meg nem pirul.
Ha kész, egy vágodeszkára helyezzük és leferdjük fóliával. A sült hagymákat egy serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk a cidert és a cukrot és 10 percig főzzük, majd felöntjük a tejszínnel és visszasűrítjük.

Nagy Sándor receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára