Kapcsolódó műsor:

Termelőtől A Tányérig Havas Dórával
1. évad 4. rész
Elkészítés
Cékla carpaccio: a céklát (mandolinnal) vékonyra szeleteljük. Egy kis edényben vinegrette készítünk: 2 ek bodzaszörphöz adunk 1 ek balzsamecetet, 2 ek olívaolajat, kevés sót és nagy részét ráöntjük a céklaszeletekre, melyeket így átkeverünk – és ha van időnk, egy éjszakán át is hagyunk pácolódni a hűtőszekrényben.
Pác a fürjekhez: kevés mustárhoz sót, olívaolajat adunk, meglocsoljuk citromlével és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Összekeverjük és átkenjük vele a fürj-darabokat, majd a bepácolt fürjeket a grillezni kezdjük.
Pirítani kezdjük a dióbeleket, és miután megpirultak felaprítjuk őket.
A vinegrette-hez adunk egy kevés magos mustárt, nagy adag olívaolajat.
Grillezett sajt: a kör alakú camembert sajtot lapjával félbevágjuk, és mint két csészét mérsékelt lángon serpenyőben mindkét oldalán sütjük (vagy grillezzük), amíg a közepe lágy lesz.
A vinegrettet rálocsoljuk a rukkola salátára, majd vékony menta-csíkokat és felaprózott csili-paprikát vegyítünk bele és alaposan bekeverjük.
Tálalás: A céklaszeleteket elhelyezzük a tányérra, rá a salátát majd a húsokat (vegetáriánus változat: hús helyett sajt), megszórjuk dióval. A húsokat kissé megsózzuk, a fürjtojásokat félbevágva helyezzük a tányérra, és mindezt meglocsoljuk a bodzás mártással.