Sült diós-fahéjas palacsinta ricottával és szilva chutneyval

Elkészítés

A palacsintához a szódát, a tojást és a cukrot egy csipetnyi sóval habverővel összekeverjük. Fokozatosan szórjuk hozzá a liszzez, és lágy, folyékony palacsintatésztát készítünk. Ha a tészta túl sűrű, öntünk még hozzá vizet vagy tejet. Forró serpenyőben, kókuszolajon megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. Elkészítjük a diós tölteléket, melyhez a felforralt tejszínbe szórjuk a darált diót, a fahéjat és a nádcukrot, és kb. 2 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kész palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, feltekerjük és tepsibe tesszük. Ráöntjük a ricottakrémet, melyhez először a tojást és a nádcukrot habverővel krémesre habosítjuk majd hozzáadjuk a ricottát, a citroméjat és a tejet. A ricottakrémmel leöntött kész palacsintákat aranybarnára sütjük sütőben 25 percig, kb. 170 fokon.

Közben elkészítjük a szilva chutney-t: az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítjuk. A szilvát és az almát apró darabokra vágjuk, a hagymához adjuk és egy cukorral, valamint egy kis vízzel együtt puhára főzzük. Ha megfőtt, leturmixoljuk és hozzáadjuk a gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst. Hagyjuk még főni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Végül beleöntjük az umeboshi ecetet és felforraljuk. Az elkészült chutneyval tálaljuk a sült palacsintát.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára