Sült libacomb kétféle körettel

Elkészítés

Sült libacomb: Fazékba teszem a besózótt combokat, felöntöm sörrel és vízzel, hogy ellepje a combokat. Beledobom egészben a vöröshagymát, borsot. Fedő alatt, kis lángon addig főzöm, amíg a comb majdnem puha lesz. Bőrrel felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a combokat, rálocsolok 1-2 kanállal a főzőléből, hogy ne ragadjon le. 220 fokos sütőben 15-20 percig sütöm. A kész combokat 1-2 gerszd zúzott fokhagymával átkenem és ropogósra sütöm. Sütőtök aszalt szilvával és fenyőmaggal: a sütőtököt meghámozom, magjait eltávolítom, felkockázom. A hagymát felszeletelem. Serpenyőben olajat hevítek, átpirítom rajta a sütőtököt és tűzálló tálba teszem. A hagymát a sütőtök helyére teszem a serpenyőbe, hozzáadom a cukrot. Karamellizálom a hagymát és a sütőtökre borítom. Sózom, borsozom, rádobom az aszalt szilvát és a fenyőmagot. Letakarva 180 fokon 45 percig sütöm, majd további 45 percet fedő nélkül. Kesudiós kelbimbós rétes: Olajon megdinsztelem a felszeletelt póréhagymát majd hozzáadom az előfőzött kelbimbót és gesztenyét. Borsozom és hozzáadom a kesudiót. Puhára főzöm, majd kihűtöm. Hozzákerverem a zsemlemorzsát és a reszelt füstöltsajtot. A réteslapokat egyenként megkenem olajjal, két lapot használok egy rúdhoz. A tölteléket egyik oldalára halmozom és feltekerem. A tetejét megkenem olajjal és 200 fokon sütöm 30 percig.

vissza a listára