Sült padlizsán csicseriborsóval

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A padlizsánokat félbevágjuk és átlósan mindkét irányból bevagdossuk a húsát, hogy sütés közben kinyíljon. A páchoz összekeverjük a szezám olajat, chiliszószt, szójaszószt, füstölt paprikát és borsot. Ecsettel bekenjük a padlizsánokat úgy, hogy a résekbe is jusson. 35-40 perc alatt készre süstjük.

A csicseriborsóhoz egy vastagfalú lábosban hevítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a hagymát, majd néhány perc párolás után a fokhagymát is. 1 perc együttpárolás után mehetnek bele a fűszerek és a citromhéj, és ha már érezzük az illatát, akkor hozzáadhatjuk a csicseriborsót is, amit minden esetben előzőleg leszűrtünk. Hozzáadjuk az alaplevet, 1 percig forraljuk, lefedjük, összefőzzük. Akkor jó, ha puha, de még nem esik szét, és kevés leve maradt. A sült padlizsánra kanalazzuk és görög joghurttal tálaljuk.

vissza a listára