TV Paprika Logo

Sült pisztráng citrommal és medvehagymával

Elkészítés

A pisztrángfiléket alaposan mossuk meg és itassuk le papírtörlővel. A medvehagymát mossuk meg, és aprítsuk fel. Reszeljük le a citrom héját és facsarjuk ki a levét.
A pisztráng marinálása: tegyük a pisztrángfiléket egy tálba, szórjunk rá sót, borsot, citromhéjat és locsoljuk meg egy kevés citromlével. Marináljuk 15-20 percig.

Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőben olívaolajat. Vegyük ki a pisztrángfiléket a marinádból és rázzuk le róluk a felesleges levet.
Tegyük a filéket bőröstől a serpenyőbe és süssük közepes lángon 3-4 percig, vagy amíg a bőr ropogós lesz.
Fordítsuk meg a filéket és süssük további 2-3 percig a másik oldalon.
Adjuk hozzá az aprított medvehagymát a serpenyőbe és pirítsuk együtt 1 percig.
Tálaljuk azonnal, szeletelt citrommal.

vissza a listára