SÜLT PISZTRÁNG TÖKFŐZELÉKKEL, TEPERTŐVEL

Elkészítés

A halat miután lefiléztük, kiszálkázzuk. Levágjuk a zsíros hasalja részt, felkockázzuk és megpirítjuk mint egy tepertőt.
A filét tálalás előtt a bőrős oldalán fokhagymás vajon megpirítjuk, -locsolgatjuk. A halat sózzuk, borsozzuk.A vöröshagymát és az újhagymát csíkokra vágjuk, és egy fazékban kevés olajon megdinszteljük. Miután kicsit összeesett félretesszük.
Külön serpenyőben a gyalult tököt lepirítjuk, hozzá rakjuk a tejfölt és egy kis görög joghurtot, majd addig kevergetjük míg kicsit össze nem esik a tök. Ezután tetszés szerint kaporral és egyéb zöldfűszerekkel ízesítjük, majd összekeverjük a dinsztelt hagymákkal.

A pisztáciát lepirítjuk, majd ha kihűlt, egy aprítóban morzsává zúzzuk és a halra halmozzuk tálaláskor.

vissza a listára