Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 12. rész
Elkészítés
A gyümölcsöt egy közepes lábasban mérsékelt lángon 30 percig főzzük, közben botmixerrel turmixoljuk és tovább főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni és egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magokat kiszűrjük.
Közben a kekszet morzsává őröljük egy késes aprítógépben. Összekeverjük az olvasztott vajjal és egy 22 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A ricottát a sűrített tejjel simára keverjük, felhasználásig a hűtőbe tesszük. A tejszínt habbá verjük és ezt is a hűtőbe tesszük.
A tojásokat egy keverőtálba tesszük, amit lábosra helyezünk, benne 1 dl vízzel. Tűzhelyen, gőz felett habverővel addig keverjük a tojásokat, amíg kifehérednek, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot. 5 perc alatt háromszorosára habosítjuk a tojást, majd levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.
A ricottás keveréket kikeverjük a habos tojással, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
A zselatint meleg vízben feloldjuk. Egy evőkanálnyit a gyümölcspüréhez adunk. A maradékot a ricottás masszához keverjük. A ricottás masszát két tálba szétosztjuk, az egyikhez hozzákeverjük a gyümölcspürét, a másikhoz a vanília kivonatot. A két masszát felváltva töltjük a kekszes alapra úgy, hogy mindig a sütőforma közepére öntünk egy keveset, hagyjuk szétterülni, majd a másik masszából a köz közepére öntünk. Így szép csíkos mintát kapunk. Ha az összes masszát felhasználtuk, legalább 4 órára a hűtőbe tesszük az édességet. Friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel tálaljuk.