Sütőben sült káposzta gerezdek rozé kacsamellel

Elkészítés

A balzsamecetet a mézzel, a narancslével, a whiskyvel és a szegfűborssal kis lábasba tesszük, összeforraljuk és felére redukáljuk.

A kacsamelleket felhasználás előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből. Éles késsel beirdaljuk rajta a bőrt, gazdagon sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán. Bőrös oldalával lefelé egy nagy serpenyőbe tesszük, amiben kényelmesen elférnek a mellek, és a tűzhelyen közepesen erős láng felett, fedő alatt elkezdjük sütni. 7 perc után átfordítjuk és további 2-3 percig sütjük. Áttesszük egy hőálló edénybe, és 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. (Ha jól át szeretnénk sütni, 10 percig hagyjuk a sütőben.)

A sütőből kivéve azonnal kenjük be a szósszal, majd meleg helyen hagyjuk pihenni.

A káposztát ketté-, majd gerezdekre vágjuk – a torzsáját nem vágjuk ki, hogy egyben maradjanak a gerezdek.

Egy nagy serpenyőben vagy önött vas edényben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, felhevítünk 3-4 evőkanál olajat. Beletesszük a káposzta gerezdeket és minden oldalukon lepirítjuk őket, oldalanként 5 percig. Kissé sózzuk, megszórjuk a finomra aprított fokhagymával, majd az egészet betesszük a sütőbe és 45 percig sütjük. Közben 3-4 alaklommal átforgatjuk a káposztákat.

Aprított petrezselyemmel, görög joghurttal, pirított morzsával tálaljuk.

vissza a listára