Sütőtökös-Krémsajtos Szelet

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A sütőtököt megsütjük. A vajat kis lábasban felolvasztjuk. A sütőtököt villával összetörjük és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a forró vizet és simára keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a sót.

A felolvasztott vajat egy tálban összekeverjük a kefirrel, a tojásokkal, szódabikarbónával és a vaníliarúd kikapart magjaival. A sütőtökös keverékhez adjuk és összedolgozzuk. Az előkészített sütőformába öntjük és 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni.

A sajtkrémet a porcukorral fényesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a narancs finomra reszelt héját. A süteményre kenjük.

vissza a listára