Kapcsolódó műsor:

Jöttünk, Láttunk, Főztünk
1. évad 1. rész
Elkészítés
A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük.
A pontyfiléket hajszálvékony csíkokban beirdaljuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és besózzuk. A hal többi részét az ikra, a tej és a fej kivételével félretesszük.
A hagymát felkockázzuk, rádobjuk a hal részeit (a filét nem), és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrás után hozzádobjuk a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. Kb. 30 percig főzzük, majd egy szűrő segítségével átnyomkodjuk a levet.
Az így nyert alaplevet ismét felforraljuk, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük. 15-20 percig rotyogtatjuk, utána hozzáadjuk a csíkokra vágott pontyfilét, és kb. 2-4 perc alatt puhára főzzük.