Kapcsolódó műsor:

Pepe Egészséges Konyhája
1. évad 9. rész
Elkészítés
A sárgarépát finomra reszeljük. Rácsepegtetjük a citromlevet. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal felhabosítjuk. A tojások fehérjét sóval habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd mindent könnyedén összekeverünk. Ezután a papírkosarakkal kibélelt muffin sütőbe töltjük a tésztát. A krémhez felverjük a habtejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet és a citromlevet. Vízfürdő felett felolvasztjuk az étcsokoládét a tejszínnel, hozzáadjuk a mandulavajat, és hagyjuk, hogy összekeveredjenek. Amikor a csokoládés, nugátos alap kihűlt, elkeverjük az ízesített mascarponéval. Az elkészített krémet habzsákba töltjük, és feldíszítjük a kihűlt répás muffinokat.
Fotó: Sándor Katalin