Kapcsolódó műsor:

Egy Sima, Egy Fordított
2. évad 4. rész
Elkészítés
Az apró kockára vágott szalonnán megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Egy keveset félreteszünk belőle, majd adunk hozzá darabolt paprikát, paradicsomot. Fokhagymával, őrölt köménnyel, babérlevéllel fűszerezzük. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük a csülök főzőlevével, kétszer, háromszor visszapároljuk. Ekkor rakjuk bele a darabolt, átmosott savanyú káposztát. Amikor félig megfőtt kettészedjük. Az egyik felét eltesszük későbbre, a korhelyleveshez. A darált húst összekeverjük a félretett szalonnás, hagymás alappal, a párolt rizzsel. Borssal, fűszerpaprikával fűszerezzük. Sózzuk és egy tojással alaposan összedolgozzuk. A félig főtt káposzta alapra helyezzük és puhára főzzük. A legvégén friss kaporral szórjuk és tejföllel kínáljuk.
(Fotó: Sándor Katalin)