Szilvás, Tonhalas És Padlizsános Hámán Táska

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a cukorral, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük.

Kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és 5 cm-es köröket szaggatunk belőle. Közepére szilvalekvárt, tonhalkrémet, vagy padlizsánkrémet teszünk, majd három oldalról felhajtjuk, a végeit összecsípjük. Oldalait megkenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A tonhalkrémhez: A tonhalkonzervet, a kapribogyót, hagymát, majonézt egy kevés citromlével aprítóba tesszük és pépesre keverjük. A padlizsánkrémhez: A padlizsánt és a kápiát felvágjuk és egy tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amikor kész, hagymával, fokhagymával, sóval, borssal ízesítve aprítógépben pürésítjük.

vissza a listára