Szilvával-gesztenyével töltött pulykamell, szilvamártással, szerecsendiós zellerkrokettel, rukkolás narancssalátával

Elkészítés

A lehártyázott pulykamellet fóliával kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a tölteléket: a szilvát és a gesztenyemasszát cutterben turmixoljuk, adunk hozzá sót, borsot, fahéjat, szerecsendiót, valamint annyi tejszínt, hogy kenhető, de ne folyós állagú legyen. A pulykamellre hosszanti irányban egyenletesen eloszlatjuk és felcsavarjuk a húst. Hústűvel átszúrjuk, ahol nem zár tökéletesen. Egy sütőformába helyezzük, kevés fehérbort töltünk mellé, lefedjük alufóliával. 180 fokon pároljuk 30 percet, majd további 15 percig fólia nélkül sütjük, pirítjuk.

A zellert 30 perc alatt megfőzzük, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a zablisztet és a tojást. Fűszerezzük szerecsendióval, sóval, borssal és kevés édesítőszerrel, és állni hagyjuk egy kis időre. Ezután teáskanál nagyságúra szaggatjuk és olívaolajon oldalanként két percig aranybarnára sütjük, és mikután kivesszük, enyhén megsózzuk.

A mártáshoz egy lábasban a szilvát kis eritrittel, vörösborral főzni kezdjük, hozzáadva a citromlevet, sót, borsot, szerecsendiót, kevés édesítőszert, kakukkfüvet. Egy kevés mézessütemény fűszerkeveréket is beleszórhatunk, hogy ünnepi hangulatot teremtsen. Leturmixoljuk, átszűrjük és tejszínt adunk hozzá, majd visszaöntjük a lábasba újraforralni.

A vinaigrette-hez összekeverjük az összetevőket: olívaolaj, almaecet, édesítőszer, citromlé, feldarabolt kakukkfű.

Tálaláshoz a salátát összeforgatjuk pár narancsdarabbal, a mártást a tányérra öntjük, ráhelyezzük a felszeletelt húst, mellé a kroketteket, a salátát.

vissza a listára