Szirupos Meggyes Piték Csokoládéval

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

Robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, sütőport, sót a hideg vajjal. Amikor a keverék vizes homokhoz hasonlít, hozzáadjuk a tojássárgáját, kikeverjük, majd annyi hideg vizet adunk még hozzá kanalanként, amennyitől ruganyos tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és 15 percre behűtjük. A magozott meggyet egy közepes lábasban összekeverjük a cukorral, őrölt fahéjjal és a balzsamecettel. Addig főzzük, amíg szirupos lesz. Hagyjuk langyosra hűlni, majd összeforgatjuk a csokicseppekkel. A tésztát kinyújtjuk és kb. 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Kis piteformákban simítjuk a tésztát, majd mindegyiket megtöltjük töltelékkel. A maradék tésztát is kinyújtjuk, beborítjuk vele a mini pitéket, a széleken összenyomkodjuk a tésztát, majd megszurkáljuk és megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük.

vissza a listára