Szuperegyszerű, családbarát vöröslencsecurry

Elkészítés

Egy lábasban felhevítjük az olajat, amelyben félig puhára dinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát, a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, a római köményt, a koriandert, elkeverjük, néhány percig pirítjuk, majd belekeverjük a kimagozott, felaprított chilit. Hozzáadjuk az átöblített vöröslencsét, átforgatjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, a hámozott konzervparadicsommal és az alaplével (vagy vízzel). Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt kb. 25 percig főzzük, amíg a vöröslencse teljesen megpuhul és kissé pépesre fő, felveszi az összes folyadékot. A lencse a szép korallszínét a főzés során sajnos elveszíti. Közben néha ránézünk, ha túl sűrűnek tűnik, egy kevés folyadékkal pótoljuk a levét.

Ekkor beledobjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát vagy a megtisztított, megmosott friss spenótleveleket. Már csak néhány percig főzzük, amíg a zöld levelek a hőtől összeesnek. A végén egy kevés citromlével ízesítjük, és ha csípősen szeretjük, még chilit adunk hozzá. Natúr, főtt jázminrizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk. Még finomabb lesz, ha áll egy napot és összeérnek az ízek.

vissza a listára