Kapcsolódó műsor:

Véletlenül Vega – A Világ Legfinomabb Zöldséges Ételei
1. évad 11. rész
Elkészítés
Szűrőben átöblítünk két evőkanál bulgurt, egy tálba tesszük (áztatni nem szükséges). Egész apróra felkockázzuk a négy közepes méretű paradicsomot. A bulgurhoz adjuk, megsózzuk. Hozzákeverjük az apróra kockázott uborkát. (A paradicsom és az uborka leve puhítják meg a bulgurt.) Finomra aprítunk három-négy szál újhagymát. Fejenként egy nagy adag petrezselymet (a pontos mennyiséget nehéz meghatározni, hazai piaci méretű csokorból legalább kettőt-hármat), valamint néhány levél friss mentát finomra aprítunk, majd az újhagymával együtt a bulgurhoz adjuk. Végül ízlés szerint jó sok citromlevet és olívaolajat öntünk rá, összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, esetleg egy csipet őrölt szegfűborsot adunk hozzá.