Kapcsolódó műsor:
Tudatos Hedonista – Vegán Kiadás
2. évad 2. rész
Elkészítés
Robotgépben összekeverjük a sót és a lisztet. Hozzáadjuk az olajat és a bort, majd az egészet 5 perc alatt szép fényes és homogén tésztává gyúrjuk. Hozzáadjuk a fűszereket (a tradicionális olasz verzió szerint édesköménymagot, tört borsot vagy chilipelyhet – szigorúan csak egyféle fűszert egyszerre!) A választott fűszert is beledolgozzuk a tésztába, majd letakarjuk, és 30 percig hagyjuk pihenni.
Diónyi darabokat tépünk a tésztából, és kb. 1 centi vastag, 10 centi hosszú rudakat formázunk belőle. Ezeket két ujjunk köré tekerve gyűrű formájúra hajtjuk, majd a végét összecsippentjük. Deszkán letakarjuk a megformázott tarallikat, amíg egy nagy lábosban vizet forralunk. Amikor a víz lobog, 8−10 db tarallit beledobunk, és amint feljönnek a víz felszínére, ki is szedjük őket papírtörlőre – ügyelve arra, hogy ne ragadjanak össze. Hagyjuk kihűlni, majd sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek. A sütőből kivéve hagyjuk őket kihűlni. Légmentesen záródó dobozban hosszan elállnak.