Tejberizs aszalt gyümölcsökkel

Elkészítés

A tejberizshez egy közepes lábasban felolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a rizst. Felöntjük narancslikőrrel, majd ha ezt felvette a rizs, fokoztosan adagolva összefőzzük a tejjel is. Közben hozzáadunk annyi cukrot, amennyi az ízlésünknek megfelel. Amikor a rizsszemek megpuhultak és a tejberizs besűrűsödött, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tejszínt is. Éppen csak addig főzzük, amíg lágy és krémes lesz.

Az aszaltgyümölcs kompóthoz az aszalt gyümölcsöket és a vizet feltesszük főni és fedő nékül addig főzzük, emdig a gyömölcsök teljesen felveszik a vizet és megpuhulnak. Hozzáadjuk a balzsamecetet, további 2 percig főzzük, majd a gyümölcsök 2/3-át kiszedjük, a maradékot botmixerrel pürésítjük, végül az egészet újra összekeverjük.

A deszertet poharakba rétegezzük, felváltva a rizst és az aszaltgyümölcs kompótot.

vissza a listára