Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 11. rész
Elkészítés
Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.
A tortalaphoz a vajat és a tejet egy kis lábosban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni.
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet, végül pedig a lisztes keveréket is beledolgozzuk. Az előkészített formába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Szúrópróbát végzünk és ha nem tapad a tészta a késre, kivesszük a sütőből. Hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a formából és 4 lapot vágunk belőle. A tejszínt egy közepes lábasban forráspontig melegítjük (ne forraljuk fel!). Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládékat és addig keverjük, amíg sűrű, fényes krémet kapunk. 30 percre a hűtőbe tesszük.
A tortalapokat megkenjük málnalekvárral. Minden rétegre 1 cm vastagon csokoládékrémet kenünk. A lapokat egymásra tesszük és vékonyan bevonjuk a tortát a maradék krémmel. Olajos magokkal, és nyomózsákból kinyomott csokoládékrémmel díszítjük.