Tejszínes Karaj Krumplival És Sült Gombával

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A sütőformát beolajozzuk. Beletesszük a karikára vágott, hámozott nyers burgonyát, megszórjuk sóval és őrölt csemege paprikával. A burgonyára helyezzük a karikákra vágott hagymát és gombát. Ezután ráfektetjük a karaj szeleteket, amiket előzőleg kiklopfoltunk, megszórtunk sóval és borssal. Végül az egészet megszórjuk egy kevéske szárított fokhagymával és csemege paprikával. A karajra teszünk egy újabb réteg hagymát, gombát, burgonyát, amit ismét megszórunk sóval és paprikával. A formát lefedjük, és 200 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre. Ezután leszedjük a fedőt, és további 30 percig sütjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára