Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 3. rész
Elkészítés
A májgaluskához a csirkemájat késes aprítógépbe tesszük. A hagymát belereszeljük, majorannával, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a durvára darabolt petrezselymet és a kinyomkodott zsemlét, és finomra dolgozzuk. Felváltva hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, amíg formázható állagot kapunk. Félretesszük és hagyjuk 10-15 percet állni.
A hagymát finomra vágjuk és vaj és olaj keverékén puhára dinszteljük egy közepes lábasban. A karalábét vékony szeletekre vágjuk és a lábasba tesszük, amikor a hagyma megpuhult. Kicsit lepirítjuk a karalábét, ügyelve, hogy ne kapjon színt. Felöntjük alaplével, megsózzuk.
Amikor elkezd puhulni a karalábe, a levesbe szaggatjuk a májgaluskát és megfőzzük. A végén a tejszínt elkeverjük a keményítővel, adunk hozzá egy kevés levest, hogy legyen csomós. A leveshez adjuk és pár percig főzzük, amíg a leves besűrűsödik. Finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.