Téli franciasaláta

Elkészítés

1.Előkészítjük az összes zöldséget, mindent nagyjából egyforma kockákra szeletelünk. A nyers céklát meghámozzuk, kockázzuk. A sült vagy főtt céklát szintén. A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk, majd külön (de akár ugyanabban a sós vízben), megfőzzük, úgy, hogy puhuljon meg, de maradjon tartása, ne essen szét. Az uborkát és az almát is felszeleteljük, az almát csak közvetlenül bekeverés előtt, hogy ne barnuljon.

2.Kikeverjük az öntetet: simára keverjük a tejfölt (vagy joghurtot) a majonézzel, citromlével és a tökmagolajjal, sózzuk, borsozzuk.

3. Az összes zöldséget összeforgatjuk az öntettel, majd lefedve behűtjük. Kifejezetten jót tesz az ízeknek, ha néhány órát állni hagyjuk.

vissza a listára