Tepsis Csirkecomb Vele Sült Krumplival, Zöldborsóval

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és egy hőálló tálba tesszük, körérendezzük a megpucolt, vékony hasábokra vágott krumplit, ezt is sózzuk és az egészet meglocsoljuk olívaolajjal. A krumpli és a hús közé dugdossuk a fokhagymagerezdeket, a babérleveleket és az alaposan megmosott, gerezdekre vágott citromot. A zöldborsót a tetejére szórjuk, felöntjük kevés vízzel és a tetejére vajdarabkákat biggyesztünk. Lefedjük kissé beolajozott alufóliával és a 190 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, majd ha a hús és a krumpli megpuhult a fóliát levesszük, a sütőt feljebb kapcsoljuk és 5-7 perc alatt kissé rápirítunk, hogy szép színt kapjon.

vissza a listára