Tészta Koktélparadicsommal

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

A paradicsomokat félbe vágjuk és egy edénybe helyezzük. Megszórjuk sóval, cukorral és kakukkfű levéllel, majd meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig sütjük. Egy nagyobb serpenyőben kis lángon felmelegítünk egy kevéske olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát. Figyeljünk, nehogy odaégjen. Hozzáadjuk a megsütött paradicsomokat, majd összepirítjuk és meglocsoljuk borral. Ízesítjük. Közben egy nagy fazékban sós vízben 2-3 perc alatt al dente-re főzzük a tésztát. Leszűrjük, majd a főzővízből egy keveset a szószhoz adunk. Ismét megkeverjük. Végül a tésztát a szószba tesszük, és összekeverjük bazsalikom levelekkel. Frissen reszelt parmezánnal azonnal tálaljuk.

vissza a listára