Tiramisu torta

Elkészítés

A tojássárgáját a cukorral együtt tegyük egy hőálló tálba, majd tegyük egy edényre, amelyben víz forr (vigyázzunk, hogy a tál ne érjen a vízhez – a technikát bain marie-nak vagy gőzfürdőnek hívják).

A tálban folyamatosan keverjük, amíg a cukor el nem olvad.

Ha a cukor elolvadt, vegyük le a gőzről, és addig keverjük, amíg a tál kihűl.

Ugyanígy járjon el a tojásfehérjével és 100 g cukorral – amint a cukor megolvadt, vegye le a tűzről, keverje, amíg a tál lehűl és a tojásfehérje megdermed.

Adjuk hozzá a tojássárgáját és 100 ml likőrt a mascarpone sajthoz, keverjük össze, majd óvatosan forgassuk bele a keveréket a felvert tojásfehérjébe – tegyük félre.

Keverjük össze a kávét a vízzel és 100 ml likőrrel, majd tegyük egy nagy tálba.

Készítsünk elő egy kivehető aljú tortaformát (ha van, tegyünk köré acetát fóliát).

Mártsunk egy piskótát röviden ebbe a folyadékba, és helyezzük a tortaformába, így képezve a torta alapját.

Hozzáadunk egy réteg tejszínt, majd ismét a piskótát

Újabb réteg piskótát teszünk rá, a krém utolsó harmadát pedig egy habzsákba (vagy egy saroknál levágott zacskóba) tesszük, és krém/formakupacokat készítünk belőle.

Tegyük a kakaót egy kis szitába/teaszűrőbe, és szórjuk meg a tetejét.

A tiramisu akkor a legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben áll.

vissza a listára