Tiramisus-Erdei Gyümölcsös Palacsintatorta

15-30 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

A palacsintatésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban kissé felverjük a tojásokat és a tojássárgákat, majd összekeverjük a lisztes keverékkel. Folyamatosan adagolva hozzádolgozzuk a tejet és az olvasztott vajat. 1 órára behűtjük. Ezután 18 palacsintát sütünk. A palacsintákat egy sűtőpapírral letakart tányérra tesszük és legalább 2 órára behűtjük. A töltelékhez a porcukrot egy tálba szitáljuk, majd a mascarponéval simára keverjük. A lekvárt simára keverjük, ha túl sűrű, kevés vízzel felforraljuk, hogy kenhető legyen. A palacsintákat lerétegezzük a töltelékkel: egy kapcsos tortaforma aljára tesszük az első palacsintát és megkenjük 2-3 evőkanál mascarpone töltelékkel, erre újabb palacsintát teszünk, ismét mascarpone következik, majd egy palacsinta és lekvár. Minden 3. palacsintára kerül lekvár. A legfelső palacsintát nem kenjük meg, a maradék mascarpone krémet a hűtőbe tesszük és a tortát is 2 órára vagy egész éjszakára behűtjük. Kivesszük a hűtőből a tortát, levesszük róla a kapcsos formát és bevonjuk a tortát a maradék krémmel. Tálalás előtt vastagon megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

vissza a listára