Tojásos nokedli fejes salátával

Elkészítés

5 tojást leütünk, hozzáadunk 5 evőkanál tejfölt, sózzuk,elhabarjuk, és hozzákeverjük a lisztet.
Bő, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit, de fáról késsel is beleszaggathatjuk.
Egy nagyobb edénybe zsírt teszünk, és a kifőtt nokedlit, miután leszűrtük a zsírra/VAJRA öntjük.
A maradék 3 tojást, tejszínt, és a 3 evőkanál tejfölt elkeverjük, ráöntjük a forró tésztára és kicsit átsütjük.
Salátával tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk snidlinggel, sült hagymával esetleg medvehagymával.
A salátát megmossuk, és féltenyérnyi darabokra tépkedjük.
A vízbe beleöntjük az ecetet, megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk és a salátalevelekre öntjük. Hűtőben tároljuk felhasználásig, hogy jól lehűljön.

vissza a listára