Tojásos spenót felfújt

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítünk, és egy 9×11 cm-es kerámiaformát kivajazunk. A spenótot egy nagy serpenyőben, 2-3 evőkanálnyi vízzel addig pároljuk fedő alatt, amíg összeesik. Egy szűrőbe szedjük és kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vajat, belekarikázzuk az újhagymát, sózzuk és kevergetve puhára sütjük. Ekkor meghintjük a liszttel, átkeverjük, majd lassanként felöntjük a tejjel, simára keverjük és kevergetve forrásig hevítjük. Fűszerezzük sóval, fehérborssal és Cayenne borssal. Belekeverjük a reszelt sajtot, szerecsendiót, a megpucolt főtt tojásokat, és a spenótot. Alaposan összeforgatjuk és az előkészített formába szedjük.

Az olvasztott vajat és a panko morzsát összekeverjük és a spenót tetejére szórjuk. 25-30 perc alatt megsütjük.

vissza a listára