Tőkehal fűszeres paradicsomszószban

Elkészítés

A serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre és közepesen erős láng felett az olajon lepirítjuk a finomra reszelt gyömbért, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a korma pasztát.

Amikor illatozni kezdenek, a serpenyőbe tesszük a paradicsomokat és a kókusztejszínt is. Addig főzzük, néha megrázogatva a serpenyőt, amíg a paradicsomok elkezdenek megrepedni, a szósz pedig sűrűsödni kezd.

A halszeleteket kissé megsózzuk, majd a paradicsomszószra fektetjük.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és az egész serpenyőt betesszük és 20 perc alatt készre sütjük a halat.

Tálaláskor frissen facsart lime levet csepegtetünk rá és megszórjuk a pirított kókusszal és a sült hagymaszeletekkel.

vissza a listára