Kapcsolódó műsor:
Szezonról Szezonra
1. évad 10. rész
Elkészítés
Az árpagyöngyöt két és félszeres lobogó sós vízben puhára főzzük (kb. 30 perc).
Közben a hokkaido tököket kettévágjuk, magjait kikaparjuk, enyhén sózzuk és meglocsoljuk pár csepp olajjal, és 20 fokra előmelegített sütőben 25 percig elősütjük.
Egy serpenyőben lepirítjuk a feldarabolt bacont, félidőben hozzáadjuk a durvára aprított lilahagymát is, hogy az is megpiruljon. A végén hozzáadjuk az aprított diót is.
A lecsepegtetett árpagyöngyhöz keverjük a finomra aprított petrezselymet és a diós, szalonnás keveréket. Egy kevés frissen őrölt borssal ízesítjük és ha kell, megsózzuk. Lágy kecskesajtot adunk hozzá és az elősütött tökökbe töltjük. Megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe. További 15-20 percig sütjük, amíg a tök teljesen megpuhul.