Kapcsolódó műsor:
Itália Ízei Antonio Passarellivel
1. évad 12. rész
Elkészítés
Meghámozzuk a krumplikat és kivájjuk a belsejüket.
Egy tálban összekeverjük az alábbiakat: a bőrétől megfosztott főzőkolbászt, a szétmorzsolt mozzarella sajtot, az aprított bazsalikomot, és a parmezán és pecorino sajtot. Beledolgozunk a masszába egy tojást, és ízlés szerint sózzuk.
A krumplik külsejét és belsejét jól bekenjük az olívaolajjal, és megtöltjük a töltelékkel. Ráhelyezzük egy tepsire, és igény szerint a krumpli tetejére, ill. a töltelékre rakhatunk egy kevés olvasztott vajat.
165 fokos sütőben, 30 percig sütjük.
Amikor aranybarna színű lesz a krumpli külseje, kivesszük a sütőből, és langyosan tálaljuk.
Fotó: Sándor Katalin